Pokreće Blogger.

petak, 27. ožujka 2015.

Nesquik pita

16:45 - By Selma 0


Sastojci

kore
300 g brašna
50 g šećera u prahu
2 žlice Nesquik praha
1/2 žličice praška za pecivo
150 g omekšalog maslaca
2 jaja

bijeli biskvit
4 bjelanca + zera soli
4 žlice šećera + vanilin šećer
4 žlice brašna
3 žlice ulja + 1/2 žličice octa
1 žličica praška za pecivo

krema
1 l mlijeka
200 ml baileysa
4 žumanca
150 g šećera
50 g škrobnog brašna
3 kom Dolcela Puding nougat premium
300 g Nesquik čokolade s mliječnim
punjenjem
200 g maslaca
glazura
200 g bijele kuverture/čokolade
6 žlica ulja

Priprema
1. Za kore pjenasto umutiti maslac, dodati jedno po jedno jaje, umijesiti preostale
sastojke. Tijesto će biti meko, stavite ga u hladnjak da očvrsne tek toliko da se može
fino valjati.
2. Za kremu razmutiti šećer, škrobno brašno i prašak za puding u dijelu mlijeka, umiješati
pjenasto umućena žumanca, a u ostatku mlijeka i likeru rastopiti čokoladu. Zakuhati
gustu kremu, prebaciti je na hlađenje.
3. Razdijeliti tijesto na 4 jednaka dijela, valjati tankooo na silikonskoj podlozi (moje kore

su 30x35cm). Preko tijesta stavim prozirnu foliju da ne brašnim dodatno, kore se valjaju
fantastično... zajedno sa silikonskom podlogom prebaciti na okrenut lim za pečenje i
ubaciti u vruću pećnicu (175*C) na svega par minuta! Jako su tanke i lomljive pa pažljivo
sa njima...
4. Za biskvit umutiti snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i mutiti dok ne postane
sjajan i gust. Lagano umiješati prosijano brašno sa praškom za pecivo dok se brašno ne
stopi sa snijegom, zatim uliti u tankom mlazu ulje i ocat. Izmiješati kuhačom da snijeg
ne splasne i rasporediti u lim za pečenje obložen pek-papirom. Ja sam razvukla
pravokutni obruč (dimenzije kora). Peći u zagrijanoj pećnici (150*C) nekih 10-15 minuta,
mora ostati bijel i pufnast.
5. Izraditi pjenasto maslac, sjediniti ga s kremom. Filati kolač : kora, krema, kora, krema,
bijeli biskvit, krema, kora, krema, kora, krema, bijela glazura :D Slojevi su mi jaaaako
tanki, društvo se mučilo, jedva su ih prebrojili... :D Možete komotno raditi i kolač
manjih dimenzija, ja sam valjala kore dok nisu postajale gotovo prozirne u segmentima
jer sam htjela malene slojevite kolačiće na kraju.

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top