Pokreće Blogger.

srijeda, 18. ožujka 2015.

TELEĆI GULAŠ: Jedno od jela koja nikad ne izlaze iz mode

17:21 - By Selma 0


Tradicionalno jelo koje će odlično ići uz kuhani krumpir, dinstanu rižu, tjesteninu, njoke od krumpira...

Sastojci:


1/2-3/4 kg teletine,
35 dag luka,
4 dag ulja,
sol,

3 režnja češnjaka,
na vrhu noža crvene paprike,
2 dag pirea od rajčica,
2 dag brašna,
1/4 limuna,
1/2 dl kiselog vrhnja,
vruća voda ili juneća juha za zalijevanje

Priprema:

Meso narežemo na komadiće. Na ulju popržimo nasjeckani luk i sitno narezanu teletinu, dodamo meso, zgnječeni češnjak, papriku i pire od rajčica.
Malo zalijemo vrućom vodom ili junećom juhom, posolimo i pirjamo.
Neko vrijeme pirjati pa dodati brašno. Pirjati dalje uz povremeno zalijevanje.
Umak začinimo korom i sokom od limuna.
Kuhamo dok meso ne omekša. Na kraju dodamo vrhnje.
Može se služiti s kuhanim krumpirom, dinstanom rižom, tjesteninom, njokama od krumpira...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top