Pokreće Blogger.

subota, 28. veljače 2015.

BRZA ŠAMPITA ZA 15 MINUTA

14:59 - By Selma 0

Sastojci


ZA SAUM
6 bjelanjaka
24 kasike secera
malo manje od 1dl vode
prstohvat soli


ZA KORU
6 zumanjaka
6 kasika secera
6 kasika brasna
6 kas mlijeka
6 kas ulja
1 mala kasika praska za pecivo


Priprema


1. Prvo napraviti koru. Umutiti zumanjke sa secerom u pjenastu masu, dodati, mlijeko,
ulje, brasno i pzp. U tepsiju staviti pek papir ili foliju, pomastiti, posuti brasnom i peci
oko 15 min na 200 stepeni. Tepsija je 30x20 Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti
foliju i stavit na tacnu.
2. Za saum, staviti secer u serpu, dodati vodu i staviti da se kuha. Dok provrije smanjiti na
najmanju T Dok se voda kuha umutiti bjelanjke u cvrst snijeg, dodati so i nastaviti
mutiti. Dotle je secer sa vodom provrio... Lagano dodavati vreo secer u cvrst snijeg NE
ODJEDNOM...na pocetku po 2-3 kasike, kasnije povecavati i tako dok se ne potrosi sva
tekucina.
3. Nastaviti mutiti na najvecoj jacini/brzini caa 10 min Provjeriti kasikom kad se uzme i
okrene, da ne klizi sa kasike, vec stoji cvrsto.
4. Na ohladjen biskvit staviti sampitu i poravnati, posuti sacokoladom u prahu, a i ne
mora.... Staviti u frizider da se ohladi.
Posluživanje
Ja je izrezem odmah,prije nego sto ode na hladjenje. Kolicina jaja se moze povecavati po
zelji...Na 1 bjelanjak idu 4 kasike secera....

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top