Pokreće Blogger.

srijeda, 4. ožujka 2015.

Kinder torta

16:36 - By Selma 0

 Sastojci za koru:


- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 kašike oraha
- 4 kašike prezle
- 1 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 300gr seckanih, prečenih lešnika
- 400gr eurokrema


Krem:

- 800ml mleka
- 6 žumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 300gr šećera
- 3 kašike brašna
- 400gr margarina ili 400ml ulupanog šlaga
- 150gr čokolade
- 50gr mlevenih oraha ili lešnika

Priprema:


U tepsiju 25x35cm staviti papir za pečenje pa rasporediti seckane lešnike, staviti ih u rernu na 100 stepeni 10ak minuta pa izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, orasima i prezlom.
Sve sjediniti varjačom pa sipati preko lešnika.  Staviti u rernu 15 minuta da se peče na 180-200 stepeni, da blago porumeni odgore.
Izvaditi pečenu koru pa skinuti papir za pečenje i okrenuti je naopako, tako da lešnici budu gore pa premazati sa kremom.

Pomešati žumaca sa brašnom pa dodati šećer i puding i sve sjediniti, pa tu smesu razmutiti sa malo mleka odasutim od onih 800ml.

Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati smesu uz mešanje.
Skloniti sa vatre pa podeliti na dva dela i u jedan staviti čokoladu uz mešanje dok se ne otopi, dodajte u taj krem i mlevene orahe.
 Ostaviti oba krema da se skroz ohlade.
Ulupati margarin pa ga podeliti na dva dela pa u njega dodavati krem i miksirati
Ili ulupati šlag, gusto pa i njega podeliti na dva dela pa dodavati postepeno filovima.
Na koru prvo naneti tamniji krem pa svetliji.
Dekoracija po želji.
Kinder tortu prohladite nekoliko sati u frižideru, pa poslužite.

izvor :  coolinarika.com 

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top