srijeda, 18. ožujka 2015.

Voćna jafa torta


Sastojci

Za koru:

300 g mlevene plazme
125 g margarina ili maslaca
2 dl soka od pomorandže
2 kašike meda

Za fil:

3 pudinga vanila
1 l mleka
200 g margarina
200 g šećera,rum
3 kašike gustina

Za glazuru:

150 g čokolade
150 ml slatke pavlake

Još:

300 g zamrznutih malina
250 g jafe

Priprema

Za koru sjediniti keks, otopljen maslac, med i sok. Ja sam koristila okrugli kalup 26 cm, može i veći.

Za fil skuvati mleko sa šećerom dodati puding sa gustinom prethodno pomešan sa malo mleka. U mlako dodavati umućen margarin i mutiti dok ne dobijemo glatku masu.

Za glazuru ugrejati slatku pavlaku do vrenja skloniti sa vatre dodati čokoladu (sa većim procentom kakaa) i mešati polako dok se ne otopi. Ohladiti i preliti preko torte ili prethodno umutiti pa filovati tortu.

Ređati koru, pa 1/4 fila, pa jafe okrenute čokoladnim delom ka dole (bez umakanja u sok jer maline otpuste sok), zatim idu maline, pa ostatak fila i na kraju glazura.
Savet

Savet:


Torta je odlicnog ukusa, lepo izgleda i laka je za pripremu. Topla preporuka

Nema komentara:

Objavi komentar