Sastojci
Za koru:
300 g mlevene plazme
125 g margarina ili maslaca
2 dl soka od pomorandže
2 kašike meda
Za fil:
3 pudinga vanila
1 l mleka
200 g margarina
200 g šećera,rum
3 kašike gustina
Za glazuru:
150 g čokolade
150 ml slatke pavlake
Još:
300 g zamrznutih malina
250 g jafe
Priprema
Za koru sjediniti keks, otopljen maslac, med i sok. Ja sam koristila okrugli kalup 26 cm, može i veći.
Za fil skuvati mleko sa šećerom dodati puding sa gustinom prethodno pomešan sa malo mleka. U mlako dodavati umućen margarin i mutiti dok ne dobijemo glatku masu.
Za glazuru ugrejati slatku pavlaku do vrenja skloniti sa vatre dodati čokoladu (sa većim procentom kakaa) i mešati polako dok se ne otopi. Ohladiti i preliti preko torte ili prethodno umutiti pa filovati tortu.
Ređati koru, pa 1/4 fila, pa jafe okrenute čokoladnim delom ka dole (bez umakanja u sok jer maline otpuste sok), zatim idu maline, pa ostatak fila i na kraju glazura.
Savet
Savet:
Torta je odlicnog ukusa, lepo izgleda i laka je za pripremu. Topla preporuka
Savet
Savet:
Torta je odlicnog ukusa, lepo izgleda i laka je za pripremu. Topla preporuka
0 komentari: