Pokreće Blogger.

utorak, 5. svibnja 2015.

KROMPIR GULAŠ

06:34 - By Selma 0


Lagano za napraviti, ukusno, ne zahtijeva puno vremena ni stajanja kraj šporeta. Postoje varijacije i na temu piletine,ali onda bude pileći paprikaš. Idealno za mlade domaćice, jer nema puno mudrovanja.

Sastojci:

300 gr teleće šnicle
2-3 kom mrkva srednje veličine
malo korijena celera i peršuna
list i grančice celera i peršuna
3-4 krompira srednje veličine
po želji so/vegeta, mljeveni biber
1 supena kašika paradajz pirea, ili svježi paradajz

Priprema:

Meso isjeći na kockice. Ja pošto ne volim masno i meso sa žilicama, koristim čistu teleću šniclu. Ko voli nek stavi ono šareno. Može i neko drugo meso, ali ako je junetina - onda se treba ipak malo više skuhati, jer će se desiti da vam ostane tvrdo.
U dublju tavu staviti ulje i na zagrijano ulje staviti meso. Izdinstati dok ne promijeni boju sa svih strana.
Dodati mrkvu i peršun isječeno na tanke kolutove, i celer isto sitno isjeći. Dodati grančice peršuna i celera. Pobiberiti, staviti začine i još malo dinstati.
Kad se počne lijepiti za tavu dodati samo malo vode i pustiti da lagano krčka. Sve ovo raditi na laganoj vatri. Na kraju dodati supenu kašiku paradajz pirea, ili pelata ili jedan svježi paradajz, oguljen i isječen na sitno.
Kad je meso skoro mekano dodati krompir isječen na komade. Izmiješati i još malo dinstati.
Sve ovo preliti sa toplom vodom i ostaviti da krčka dok voda ne uvri, a krompir upije sve i bude skuhan.
Provjeriti još jednom je li slano i ako treba dosoliti.
Dodati list sjeckanog peršuna na kraju.
Naravno da prije dinstanja mesa treba izdinstati luk, ko voli nek doda i bijelog. Pošto ja luk ne koristim, kod mene je ovako.



Izvor: www.coolinarika.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top