Pokreće Blogger.

nedjelja, 22. ožujka 2015.

SUPER KORISNO: 8 stvari koje možete uraditi sa vodicom za ispiranje usta!

10:05 - By Selma 0


Međutim, zbog jakog antibakterijskog sastava, vodicu za ispiranje usta možete iskoristi i na još par načina. Evo i kako…

Za uklanjanje vaški

Vodicu naspite u bocu sa raspršivačem te je nanesite na korijen kose. Ostavite da se potpuno osuši. Nakon toga zamotajte peškir oko glave i tako prespavajte. Ovaj moćni antiseptik će uništiti vaške bez neugodnih tretmana jakim hemikalijama. Operite kosu sutradan i ponovite tretman ako bude neophodno.

Zaštita kućnih biljaka

Da biste zaštitili kućne biljke (posebno orhideje) da ne uvenu prije vremena, pošpricajte ih vodicom za ispiranje usta (po mogućnosti “Listerine”, jer nijedna druga nije toliko moćna kao ova, a možete je pronaći u svim apotekama). Ona će uništiti sve bakterije i omogućiti da biljka nesmetano nastavi sa rastom i razvojem.

Izliječite atletsko stopalo

Vatu namočenu u vodicu za ispiranje usta nanesite na bolno mjesto. Ponavljajte nekoliko puta dnevno i ubrzo ćete osjetiti olakšanje.

Ublažite svrabež

Dosadni komarci, bube i mravi svojim ujedima izazivaju neugodan svrabež. Riješite ovaj problem tako što ćete na bolno mjesto nanijeti malo ove tečnosti.

Očistite četkicu za zube

S vremena na vrijeme je potrebno očistiti četkicu za zube. U čašu naspite vodicu za ispiranje usta te u nju ubacite četkicu. Ostavite par minuta da antibakterijski sastojci urade svoje pa je izvadite i isperite. Četkica će biti kao nova.

Kupka za “bolesna” stopala

Plitki lavor napunite jednakim djelovima alkoholnog sirćeta i vodice za ispiranje usta. Ne morate pretjerivati, dovoljno je da vam prekrije stopala. Za samo dvadesetak minuta, riješićete se neugodnog mirisa, ublažiti simptome atletskog stopala i svrabež izazvan različitim gljivicama.

Osvježite sportsku garderobu

Ako se redovno bavite sportom (ili neko od vaših ukućana), primjetićete da se neugodni miris znoja prosto uvuče u sportsku odjeću. Riješite ga se tako što ćete prilikom svakog pranja u veš dodati malo ove tečnosti.

Eliminišite perut

Uzmite malu čašu vodice za ispiranje usta i prelijte preko vlasišta. Ostavite na kosi desetak minuta pa je operite na uobičajeni način. Nakon ovog tretmana perut će nestati i kosa će biti zdrava i sjajna.

Izvor: minimagazin.info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top