Pokreće Blogger.

ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Rafaelo torta

03:08 - By Selma 0


Potrebno za koru:

-5 bjelanjaka
-300gr šećera
-100gr brašna
-150gr kokosa
-sok od limuna
-1 pr za pecivo
-2 dcl mlijeka


Potrebno za kremu:
-5 žumanjaka
-3 kašike šećera
-2 kašike brašna ili gustina
-1puding od vanilije
-pola litra mlijeka
-1 margarin
-100gr šećera u prahu
-1 vanilin šećer
-50gr čokolade za kuhanje
+keks

Priprema:

-Prvo umutiti bjelanca s mrvicu soli u čvrstu smjesu,dodavati postepeno šećer i sok od limuna
-Dodati i brašno,kokos,pr za pecivo te miješati da sve bude jednolično
-Istresti smjesu u tepsiju na pek papir..peći 20-25 min na 180C
-Ispečenu koru zaliti sa 2dcl mlijeka..ostaviti po strani dok se ne pripremi krema

KREMA:

-Od pola litra mlijeka izdvojiti 200ml i u njemu razmutiti puding
-Preostali dio mlijeka skupa sa šećerom staviti na vatru da se kuha
-U razmućeni puding dodati i razmućena žumanca,te sve skupa dodati mlijeku kojem se kuha
-Miješati kremu dok se ne zgusne
-Ostaviti da se prohladi..za to vrijeme umutiti margarin koje je prethodno omekšan na sobnoj temp.sa šećerom u prahu,te dodati prohladjeni krem u margarin
-Sve skupa dobro miksati dok se ne dobije svilenkasta struktura kreme
-Kremu podijeliti na dva dijela,s tim da se u jedan dio doda 50gr istopljene čokolade a drugi dio ostaje svijetle boje
-Po već pripremljenoj kori mazati prvo svijetlu kremu,pa red keksa namočen u mlijeko,po keksu smedja krema
-Po vrhu posuti kokosovim brašnom

P.S. Što se tiče kreme,ona se količinski može povećati ,samo umjesto 1pudinga koristite dva,ostalo sve ostaje isto..eventualno povećati iznos šećera u prahu i mlijeko mora iznostiti makar 700-800ml.

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top