Pokreće Blogger.

srijeda, 18. ožujka 2015.

Gulaš od piletine

10:29 - By Selma 0


Sastojci

500 gr pilećih prsa
200 gr graška
200 gr mrkve
100 gr korijena celera
1/2 vezica peršuna

1 glavica crvenog luka
2 čehna češnjaka
4 velike kašike krušnih mrvica
5 velikih kašika ulja
0,5 dcl pasiranog paradajza,
sol
papar

Način pripreme

Crveni luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti češnjak I lagano prodinstati.
Dodati piletinu isječenu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena posoliti I popapriti po želji.
Podliti sa 200ml vode.
Na meso koje je dopola propirjano dodati mrkvu I celer narezane na kockice.
Nakon pet minuta dodati grašak I pirjati sve zajedno dok ne omekša. (povrće ne treba prekuhati)
Na kraju dodati sitno icjeckani list peršuna, pasirani paradajz I krušne mrvice.
Kao prilog možete dodati pire krompir,rižu ili tjesteninu.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top