Pokreće Blogger.

ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Fenomenalni kolač sa orasima i nes kafom

17:05 - By Selma 0


Kakao kora:
6 jaja
11 kašika šećera
5 kašika hladne vode
5 kašika brašna
5 kašika mlevenih oraha
1 kašika kakaoa

Svetla kora:
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
Karamel:
7 kašike šećera
2 kašike maslaca

Fil:
5 jaja
14 kašika šećera
4 kašik nes kafe
400 g margarina
4 kašike šećera u prahu

Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
4 kašika mleka

Priprema :

Ulupajte belanca pa dodajte šećer, žumanca jedno po jedno, postepeno vodu uz stalno mešanje. Na kraju dodajte brašno pomešano sa kakaom i mlevenim ili seckanim orasima.
Pecite u kalupu otprilike 25cm x 35cm na 180 stepeni.
Karamel : U šerpi, rastopiti šećer, a na kraju dodajte margarin, mešajući na laganoj vatri 2 minuta. Razvucite tanko ili isprskajte ovom smesom pečen biskvit pa pripremajte drugi dok se karamel i kora hlade.


Ulupajte belanca uz dodavanje šećera, pa žumanca i na kraju brašno.
Pecite u istom kalupu na 180 stepeno 10 – 15 minuta.

Krem:
Ulupajte jaja sa šećerom i nes kafom pa stavite na paru da se kuva dok se malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa mu postepeno dodavajte ohladjen krem.
Ovaj krem premažite preko prve kore i karamela pa odgore stavite svetlu koru..
Stavite sve sastojke za glazuru u šerpu i stavite na vatru da se otapa.
Kad provri uz mešanje kuvajte 2 minute pa sklonite da se prohladi. Da ne bude baš jako vrelo onda premažite preko svetle kore. ova glazura je nešto mekša jer se dodaje mleko, ako želite čvrtu, onda je pravite bez mleka.

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top