Recept za ovaj kolač vjerojatno imate svi ali evo kako to izgleda kod mene
Potrebno je:
– Za biskvit:
6 bjelanjaka
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica (prezle)
2 žlice brašna (ja stavim oštro)
– Za biskvit:
6 bjelanjaka
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica (prezle)
2 žlice brašna (ja stavim oštro)
– Za kremu:
6 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanilije (2×40 g)
7 dcl mlijeka
200 g maslaca (margarina)
I još je potrebno:
“petite burre” keks – količina ovisi o veličini lima ili tepsije (oko od 150 g)
malo hladnog mlijeka
6 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanilije (2×40 g)
7 dcl mlijeka
200 g maslaca (margarina)
I još je potrebno:
“petite burre” keks – količina ovisi o veličini lima ili tepsije (oko od 150 g)
malo hladnog mlijeka
Postupak:
Za biskvit umutiti mikserom bjelanjke s prstohvatom soli pa dodavati pomalo šećer
U umućeno polako žlicom umiješati mješavinu od mljevenih oraha, krušnih mrvica i brašna
Prebaciti sve u pripremljen lim (30×33 cm) i peći na 180 °C oko 20 minuta.
Dok se biskvit peče napraviti kremu:
Staviti mlijeko kuhati
Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati puding od vanilije
U žumanca dodati malo vrućeg mlijeka tek toliko da se žumanca ugriju
Prebaciti sve u ostatak mlijeka i staviti kuhati sve dok se ne zguse. Ohladiti!
U ohlađenu kremu dodati umućen maslac te je podijeliti na dva dijela
U jednu polovicu kreme umiješati jednu omekšalu čokoladu
Kolač složiti:
Polovinu kreme premazati po ohlađenom biskvitu
Po ovoj kremi složiti jedan red “petite beurre” keksa prethodno umočenog u hladno mlijeko
Po keksu premazati dio kreme s čokoladom
Sve obilato posuti mljevenim orasima
0 komentari: