Sastojci
instant pure(ja sam radila odokativno pa vam
postupak za nju neću pisati)
Od kukuruzne krupice ne presitne
350g kukuruzne krupice
1l i 250 ml vode
1 žlica soli,rahat lokum
za preljev i posip
1 kiselo vrhnje u prahu
100g maslaca,kefir
1 vrećica parmezana
Priprema
1. Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom
2. Puru standardno skuhajte u slanoj vodi
3. Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću
vodu. Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u
toplu vodu(RUKE)
4. Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog
5. Po njima još malo natrgajte maslaca
6. Prelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanom
7. Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene
8. Ako radite sa kukuruznom krupicom,pustite vodu da proključa i lagano usipajte krupicu i
mješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta
Nema komentara:
Objavi komentar