petak, 27. ožujka 2015.

Kinder-torta



Sastojci potrebni za KORU:
12 belanaca, 300 g šećera, 200 g seckanih lešnika, 4 kašika griza, 4 kašike brašna, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašike sirćeta.


Sastojci potrebni za FIL:
12 žumanaca, 10 kašika šećera, pola litra mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 250 g šećera u prahu, 250 g margarina, 200g. pečenog mlevenog lešnika, 200 g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja.
Priprema:
Umutite 6 belanaca sa 150 g šećera, 2 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo, 2 kašike griza i jednom kašikom sirćeta. To su sastojci za prvu koru.
Stavite na pleh papir za pečenje, pospite sa 100 g lešnika, sipajte sastojke za koru. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Na isti način ispecite još jednu koru.
Zatim pravite fil. Kuvajte na pari mleko sa šećerom, šećerom u prahu, margarinom i žumancima. Kada se prohladi, dodajte mleveni pečeni lešnik. 6. Masu podelite na dva dela. U prvi deo fila dodajte istopljenu čokoladu.
Slažite tortu na sledeći način: Stavite koru (sa lešnicima okrenutim na gore), pa preko nje žuti fil. Zatim ide druga kora, pa crni fil (sa čokoladom).
Preostalih 100 g čokolade rastopite i prelijte preko cele torte.

Nema komentara:

Objavi komentar