petak, 27. ožujka 2015.

Brza prelepa torta sa jabukama


Sastojci:

Jabuke oko 7 kom, da popune dno šerpe
Šećer koliko treba da se sipa na dno šerpe i u izdubljene jabuke

Patišpanj:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
pola kesice praška za pecivo
Šlag 3-4 kesice za ukrašavanje

Priprema:

Jabuke oljuštiti i izdubiti. Na dno šerpe staviti malo šećera (da pokrije dno) i poređati jabuke. U šuplju sredinu jabuka, sipati šećer -koliko stane. Staviti u rernu na 200 C. Neka se peče dok se šećer ne istopi. Izvaditi iz rerne šerpu čim se šećer istopi i dodati umućenu smesu za patišpanj. Popuniti sve,između jabuka i u njima.Vratiti u rernu i dalje peći. Otprilike nekih pola sata, da se testo lepo ispeče. Ispečenu tortu izvaditi iz rerne, stavite je na tanjir i ostaviti da se potpuno ohladi. Ohlađenu premazati šlagom,ukrasiti po želji i služiti.

tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar