ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

PRAVI TURSKI SUTLIJAŠ


 Nikada u zivotu nisam probala bolji sutlijas,a u mojoj kuci oduvek se kuva i svi ga volimo,ali po ovom receptu je stvarno specijalan...Predlazem da probate,pa onda komentirajte....

Sastojci

 6 solja za mleko vode
 2 solje pirinac
 3 solje mleka
 15 s.k. secera
 2 vanilin secer
 1 puding vanile
  cimet ako volite


Priprema

Stavite vodu da vri,pa kad zavri,dodajte pirinac i mesajte da ne zagori.
Kad je skoro gotov,dodajte mleko,secer i vanilin secer.

Pre nego sto bi izvadili,no jos uvek da bude redak, dodajte promesan sa malo mleka puding.Kratko vratite na ringlu da udari jedan kljuc i to je to....
Vreli sutlijas stavite u mokre posudice,ako volite odozgo stavite cimeta(kanelu)ako ne lepo mirise na vanilu i bez njega.
Posluživanje

Moze se dodati i suvo grozdje,izvorni recept je sa njim,a moj je bez njega...
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar