ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Posna keks torta




Sastojci:


500g Posnog keksa
1 dl Soka od pomorandze

Fil 1

3 Pudinga od vanile
6 kas. kristal secera
1 l Gaziranog soka od pomorandze
200 g Margarina
150 g Secera u prahu

Fil 2

2 Pudinga od jagode
6 kas. Secera
6 dl Soka od jagoda
1 kesica posnog slaga

Ukrasavanje

2 kesice Posnog slaga
seckani orasi i mlevena cokolada za kuvanje

Priprema:
Fil 1: Izmesati pudinge od vanile sa tri kasike secera i sa malo gaziranog soka, a ostatak soka zaseceriti preostalim secerom, pa staviti na vatri da prokljiuca i skuvati puding, uz stalno mesanje i ostaviti da se ohladi.

Fil 2: Izmesati pudinge od jagode sa 3 kasike secera i malo soka od jagode.preostali sok pomesati sa kasike secera i zagrejati na vatri do kljucanja.Skuvati potom puding uz stalno mesanje i ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin i prah secer, dodati zuti fil (od vanile) i zajedno dobro umutiti.

Umutiti kesicu slaga sa vodom, dodati roze fil (od jagode) i zajdeno dobro umutiti.

U dublju, cetvrtastu posudu staviti red keksa prethodno kratko umocenog u sok od pomorandze, a preko izliti polovinu kolicine zutog fila.Potom ide red keksa namocenog u sok od pomorandze, pa preko izliti roze fil.Preko poredjati red namocenog keksa, pa izliti drugu polovinu zutog fila.Zavrsiti redom keksa bez umakanje u sok.

Umutiti 2 kesice slaga sa hladnom vodom. Premazati tortu slagom i ukrasiti po zelji. Ostaviti u frizideru da se filovi dobro stegnu, a keks omeksa.

Nema komentara:

Objavi komentar