Pokreće Blogger.

petak, 20. ožujka 2015.

Originalni recept za ŠVARCVALD tortu! Schwarzwälder Kirschtorte recept

10:51 - By Selma 0

Sastojci:

Biskvit/kora:

- 8 jaja
- 12 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 5 kašika kakaa
- 4 kašike ulja
- 1 prasak za pecivo



1. Fil:

- 200 g čokolade
- 400 g višanja
- 70 g maslaca
- 4 kašike soka od višanja

2. Fil:

- 0,5 l slatke pavlake za slag
- 75 g šećera u prahu
- 2 dl soka od višanja
- 5-6 kašika likera od višanja


Priprema:

Pomiješati  i prosijati suhe sastojke za biskvit tj,brasno ,kakao i prasak za pecivo. Odvojiti žumanca od bjelanaca  ,umutiti bjelanca sa polovinom šećera tj, 6 kasika, zatim umutiti žumanca sa ostatkom šećera,kad je umućeno dodati ulje,zatim suhe sastojke i na kraju umućena bjelanca ali sa varjačom lagano pomiješati. Podmazati okrugli pleh sa kopcom,stavit na dno papir za pečenje, izliti smjesu i staviti da se peče u zagrijanu pećnicu  na 175°C oko 35 min.
Fil 1:
Isjeckati čokoladu i staviti na paru da se otopi,dodati margarin i kad se to poveže ubaciti  višnje i kuhati lagano na pari  oko 15 min.Ostaviti da se malo ohladi. Od višanja ostaviti  20-tak za ukrašavanje torte.
Fil 2: 
Slatku pavlaku dobro ohladiti i umutiti sa šećerom u prahu.
Biskvit ohladiti i presjeći tako da dobijemo tri kore. Svaku koru naprskati sokom od višanja u koji smo dodali malo  likera od višanja. Slagati koru pa 1. fil, zatim 2. fil – kora ,1 fil, 2 fil -kora,cijelu tortu premazati sa šlagom,narezanom čokoladom i  višnjama.

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top