ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

NESQUIK – SAN TORTA


Sastojci:
Braon korica:
    5 belanaca
    5 kašika šećera
    1 kesica pudinga od čokolade


Žuta korica:
    5 belanaca
    5 kašika šećera
    1 kesica pudinga od vanile
Bela korica:
    5 belanaca
    5 kašika šećera
    3 kašika gustina
Fil:
    15 žumanaca
    10 kašika šećera
    10 kašika brašna (punih)
    1 l mleka
    1,5 margarin
    400 gr nesquika
    300 gr krem šlaga

Priprema:
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od čokolade. Ispeći koricu na 180°C  oko 10 – 15 minuta.

Žuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah puding od vanile. Ispeći koricu na 180°C  oko 10 – 15 minuta.
Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati 3 kašike gustina. Ispeći koricu na 180°C  oko 10 – 15 minuta.
Fil:
15 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera, pa dodati 10 kašika brašna i 2 dl mleka. Sve to zakuvati u 8 dl mleka. U vruće umešati 200 gr nesquika, a kada se sve ohladi dodati umućeni margarin, izmiksati i dodati još 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g šlaga sa 3 dl mleka.
Finalni postupak:
Ređati braon korica – fil – šlag – bela korica – fil -šlag – žuta korica – fil – šlag.



Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com

Nema komentara:

Objavi komentar