Sastojci
tamni puding:
2 vrecice dolcela pudinga od cokolade ili
2 vrecice dolcela pudinga od cokolade ili
kakaa
5 žlica šecera
8 dl mlijeka
20 dag prženih mljevenih lješnjaka
5 žlica šecera
8 dl mlijeka
20 dag prženih mljevenih lješnjaka
svijetli puding:
2 vrecice dolcela pudinga od vanilije
5 žlica šecera
8 dl mlijeka
20 dag kokosova brašna
20 dag kokosova brašna
krema:
2 vrecice dolcela kreme za torte i kolace, okusa cokolada
— mlijeka po potrebi
ukras:
2, 5 dl slatkog vrhnja
Priprema
1. Najprije priredite kalup za tortu, ovako: obruc kalupa za tortu namažite maslacem i
stavite ga na ravan pladanj za torte.
2. Skuhajte tamni puding, po uputi na vrecici, na 8 dl mlijeka. Primješajte mu pržene
mljevene lješnjake. Nalijte u pripremljen kalup. Stavite da se hladi u hladnjaku.
3. Kad se prohladilo, skuhajte puding od vanilije, po uputi na vrecici primješajte mu
kokosovo brašno i oprezno nalijte na onaj puding od cokolade. Stavite u hladnjak i
pustite da se ohladi.
4. Kremu od cokolade napravite po uputstvu na vrecici. Namažite na ohladene pudinge.
Pažljivo odvojite obruc od ohladene “torte”.
5. Ukrasite tucenim slatkim vrhnjem i ukasima po želji.
Posluživanje
Ovakvu tortu ili kocke, možete napraviti i od vocnih pudinga raznih okusa, s dodatkom
sjeckanog voca ili voca iz kompota, a ovakvo spremljeni pudinzi mogu poslužiti i kao desert
u caši, ali i kao krema biskvitnim kolacima!
5. Ukrasite tucenim slatkim vrhnjem i ukasima po želji.
Posluživanje
Ovakvu tortu ili kocke, možete napraviti i od vocnih pudinga raznih okusa, s dodatkom
sjeckanog voca ili voca iz kompota, a ovakvo spremljeni pudinzi mogu poslužiti i kao desert
u caši, ali i kao krema biskvitnim kolacima!
Izvor: svijetrecepata.com
Nema komentara:
Objavi komentar