nedjelja, 1. ožujka 2015.

Kako napraviti savršene knedle od griza

Ima li lepšeg ukusa od knedli koje se tope u ustima? Pravljenje savršenih knedli od griza su obavezna veština svake dobre kuvarice...


Sastojci:

jaje
90 g griza (oko 8 punih kašika)
8 kapi ulja
prstohvat soli
kašičica seckanog lista peršuna, po želji



Priprema: 

Odvojte belance od žumanceta. Belance s prstohvatom soli čvrsto umutite viljuškom, pa dodajte žumance i ulje i sve lepo sjedinite.

Stavljajte kašiku po kašiku griza, sve vreme mešajući viljuškom. Po želji, na kraju možete da dodate i peršun. Ostavite nekoliko minuta da griz nabubri, pa vlažnom kašičicom stavljajte knedlice u vrijuću supu.

 Izvor: lisa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar