Pokreće Blogger.

nedjelja, 1. ožujka 2015.

GRCKA BAKLAVA

11:23 - By Selma 0



Sastojci:

600gr kora za pitu
5 jaja
250gr secera
1 solja ulja
1 kiselo mleko
1 p.za pecivo
1 vanil secer
350gr mlevenih oraha



SIRUP:

4 solje secera
4 solje vode

Priprema:

Kore podeliti na pola.Jaja umutiti, dodati secer, ulje, kiselo mleko, p.za pecivo i vanil secer.Redjati u pleh i kore premazati svaku posebno sa gornjim filom.Kada se potrosi 300gr kora u sredinu staviti 350gr oraha pa nastaviti slagati dalje kore.Poslednja koraisto treba da bude namazana.
Slozenu baklavu iseci pre nego sto se stavi peci na srednjoj temperaturi. Sirup:Secer i vodu kuvati 15 min.Na toplu baklavu preliti hladan sirup.



izvor : coolinarika.com

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top