Pokreće Blogger.

petak, 13. ožujka 2015.

FERERO TORTA U NOVOJ VERZIJI NAJBOLJA DO SADA

16:03 - By Selma 0


Sastojci

 kora
5 belanaca
5 kasika secera
4 kasika mlevenih lesnika
2 kasike brasna
1 kasika kakaa
malo praska za pecivo



fil

15 zumanaca
15 kasika secera
1 l mleka
4 pudinga od lesnika
375g margarina
200g cokolade

200g prepecenih mlevenih lesnika
preliv

2 milke sa lesnikom
2 kasike ulja
kasika margarina
6 kasika mleka
kuglice

300g mlev.plazme
200g naplitanki sa lesnikom
125g margarina
100g nutele ili nekog drugog krema
po potrebi sok od pomorandje

Priprema


Za koru umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera. U sneg lagano dodati 4 kasika lesnika, 2 brasna i jednu kakaa sa malo praska za pec. Peci na 170.Ispeci tri takve kore.

Za fil umutiti 15 zumanaca sa 15 kas secera,a moze i malo manje,dodati 4 pudinga od lesnika i zakuvati u 1l mleka.Ohladiti i dodati 375g margarina sobne temp. i dobro sve izmiksati.Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 200g mlev. lesnika,a u drugi 200g otopljene cokolade.
Kuglice umesiti od 300g plazme,200g lesnik napolitanki,50g lesnika,100g nutele ili nekog drugugog krema, secera u prahu po zelji i soka od pomorandze koliko treba da se umese kuglice.
Za preliv otopiti 2 mlecne cokolade sa sitnim komadicima lesnika, 2 kasike ulja, 1 kasika margarina i u to polako dodati 6 kasika mleka.
Od oba fila odvojiti po 3 kasike i sjediniti ih.Redjati i kora, lesnik fil,kora,cokoladni fil,kora i odozgo premazati odvojenim filom,pa redjati kuglice koje su prvo umocene u preliv.Ostatak preliva rasporediti izmedju kuglica.

Izvor: www.coolinarika.com

Tags:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. A die shopuf pogest concludi cum administrasset slushie intus calidum brioche.
Follow me @Bloggertheme9
Subscribe to this Blog via Email :

0 komentari:

Text Widget

Blogroll

sdfdsfdsfdsfd

Discussion

Powered by Blogger.
back to top