nedjelja, 1. ožujka 2015.

Ekonomičan, brz i ukusan kolač


Sastojci

1 caša (od 200 ml)mleka
1 cašašecera
1 cašaulja
3 kašikekakaoa
1 kašikakafe (Neskafe Gold)
1pomorandža (sok)

...i još:

2jajeta
1 cašabrašna
1prašak za pecivo
1vanil šecer
1pomorandža (korica)

Priprema

U dublju posudu staviti mleko, šecer, ulje, kakao, kafu i isce?eni sok od pomorandže. Žicom za mucenje sastaviti sve sastojke. Mutiti malo duže, da bi se rastopila kafa, pošto je u granulama. Odvojiti pola smese i ostaviti na stranu. Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti cvrsto belanca, dodati žumanca, pa umutiti da postane penasto. Dodati mešavinu brašna, peciva i vanil šecera. Na kraju dodati narendanu koricu od pomorandže. Sjediniti sve sastojke težina: lako za: 18 osoba vreme pripreme: 30 minmikserom. Dodati pola smese koja je prethodno umucena. Promešati i sipati u pleh (30x20 cm), koji je dobro podmazan i posut brašnom. Staviti da se pece, na 170 stepeni. Probati cackalicom da li je peceno, da se kolac ne presuši. Ispeceni kolac izvaditi i preliti sa ostatkom smese sa kafom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga staviti u frižider da se glazura, malo stegne. Zatim ga iseci na kocke. Moja deca su izdržala sat vremena da bude u frižideru, pa smo ga isekli. Topi se u ustima, napravite ga i uvericete se. Savet Za sve sastojke mera je ?aša od 200 ml zapremine.

Nema komentara:

Objavi komentar