subota, 7. ožujka 2015.

Čoko plazma


Sastojci

Za koru:

9 jaja
18 kašika šećera
6 kašika kakaoa
9 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
500 ml čokoladnog mleka (za natapanje kora)


Za fil I:

3 čaše kisele pavlake
150 g prah šećera
350 g mlevenog plazma keksa
Za fil II:

500 g šlag krema
400 ml kisele vode

Priprema


Umutiti jaja sa šećerom dodati kakao, brašno i pecivo. Ispeći koru u veći pleh na 180 C. Koru podeliti na dva dela i preliti sa čokoladnim mlekom.

Lagano kašikom izmešati kiselu pavlaku, prah šećer i mleveni plazma keks.

Umutiti šlag kremu sa kiselom vodom.

Filovati: Kora - fil sa plazmom - šlag - kora - fil sa plazmom - šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar