ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Brza torta sa napolitankama


Sastojci

8 belanaca
8 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo


1 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
375 g margarina
200 g šećera
500 g napolitanki od lešnika
200 g čokolade
2 kesice šlaga


1. Umutite belanca, pa dodajte 8 kašika šećera, prašak za pecivo, mlevene orahe i brašno. Ispecite koru na srednjoj temperaturi.

2. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa 200 g šećera. Kad se prohladi, dodajte margarin i sve lepo sjedinite. Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu.

3. Filujte sledećim redom - kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo, a po želji možete je i preliti topljenom čokoladom ili posuti mlevenim lešnicima ili čokoladnim mrvicama.

Nema komentara:

Objavi komentar