subota, 28. veljače 2015.

Rafaello torta za 30 min!!!


Sastojci

9 bjelanjaka
15 zlica secera
3 zlica krusnih mrvica
30 dkg kokosa + malo za posuti za ukras
1,5 litra mlijeka + cca 3 dcl za natopiti

kore
20 dkg gustina
25 dkg margarina ili maslaca
10 dkg secera za kremu

Priprema

1. Biskviti: Izraditi snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 5 zlica secera, 1 zlicu mrvica i 10 dkg
kokosa. Peci u zagrijanoj pecnici na cca 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti
cackalicom).
Gotovi biskvit natopiti sa cca 1 dcl hladnog mlijeka.
Peci 3 biskvita (ukupno 9 bjelanjaka, ostane 9 zumanjaka).
Za okrugli kalup promjera cca 26 cm. Krema: U litru i pol mlijeka ukuhati gustin i secer.
U hladno dodati margarin.
Slagati: kora, fil, kora, fil, kora, fil, posuti kokosom i dobro ohladiti.

Nema komentara:

Objavi komentar